Trade ind
  • Пратите Нас
  • Београд / Србија
  • info@trade-ind.co.rs

+381 64 563 5246

Хемијски адитиви за бетон

ГРАЂЕВИНСКА ХЕМИЈА

Хемијски адитиви за бетон

Пенушавац

Средство за гашење пене се користи у цементу и бетону као средство за контролу ваздуха.

Поликарбоксилат

Поликарбоксилатни кополимер високе чврстоће дизајниран за производњу хемијских адитива на бази поликарбоксилата за бетон. Обезбеђује одлично смањење садржаја воде, а такође обезбеђује високу ефикасност задржавања седимента у бетону.

Натријум глуконат

Натријум глуконат је натријумова со глуконске киселине посебно формулисана за високо ефикасне адитиве растворљиве у води. Натријум глуконат повећава време везивања бетона. Натријум глуконат у одговарајућој дози омогућава већу лакоћу обраде, олакшава мешање, транспорт, полагање у оплату и заптивање бетона. Натријум глуконат повећава снагу и издржљивост постизањем циљне класе конзистенције.

Суперпластификатор бетонско-цементних адитива (Triisopropanolamine TIPA)

Триизопропаноламин (TIPA) је хидроксиламинско једињење са органским амином и хидроксилом које се користи као адитив, посебно за побољшање коначне чврстоће цемента, бетона и малтера.

Суперпластификатор бетонско-цементне смеше (Diethanol lsopropanolamine DEIPA)

Диетанолисопропаноламин (DEIPA) је алканоламин који се користи у формулацијама бетонских смеша и цементних адитива, који захтевају високу почетну и крајњу чврстоћу.

Адитиви за ваздух

То је хемијска мешавина за бетон која уводи ваздух у облику микро мехурића равномерно распоређених у бетону. Ово побољшава приањање и обрадивост бетона због његовог ефекта везивања ваздуха и повећава његову отпорност на циклусе смрзавања и одмрзавања.