Trade ind
  • Пратите Нас
  • Београд / Србија
  • info@trade-ind.co.rs

+381 64 563 5246

Гума

ГУМА

Гума

Бутил гума

То је производ кополимеризације изобутилена и изопрена. Својства заптивања у односу на гасове су висока, као и њена отпорност на ефекте ваздуха и озона. Отпорна на хемикалије и високу температуру, бутил гума има добра својства везивања. Такође даје добре резултате лепљења са незасићеним сортама гуме. Пропустљивост, отпорност на вибрације и отпорност на хабање су високи. Широко се користи у припреми гума и балона, анти-вибрационих и пригушујућих компоненти, прајмеру и облогама, јастуцима за ципеле и лоптицама.

Бутадиен-стирен гума

Бутадиен-стирен гума је кополимер бутадиена и стирена добијен хладном емулзијском полимеризацијом за употребу смола и уљних сапуна. Слично природној гуми, има високу отпорност на озон и временске услове. Њен температурни опсег је од 50 до 110 °C. Бутадиен-стиренска гума, која има неправилну структуру, пружа економску предност јер је гума јефтина. Поред тога, изузетно је отпорна на кочионе течности на бази гликола и алкохола. Главне примене бутадиен-стиренске гуме, која такође спречава кристализацију су производња аутомобилских гума, производња обуће, заптивке за умиваонике, електротехничка индустрија, спортска опрема, ваљци за машине за прање веша.

Титанијум Диоксид

Бели пигмент који се користи за подешавање боје даје белину, повећавајући непрозирност и смањујући прозирност. Минимизира крхкост, бледење и пуцање, продужава животни век пластике и гуме у возилима.

Чађа

Веома издржљива чађа са мало честица и добром способношћу покривања.

Азодикарбонамид

Органска хемијска пена са ниским садржајем праха за производњу полимерне пене. Користи се за разблажење полимера, гумене смеше и ПВЦ пластизола. Широко се користи у спортским ципелама, потплатама за ципеле, подним простиркама, пластичним зидним облогама.

Стеаринска киселина

Користи се као комбинационо везиво, средство за убрзавање и омекшавање активатора у индустрији гуме.

Хлорисани парафин

Хлорисани парафини се користе у производњи гуме. Користе се као незапаљиви пластификатор у ПВЦ формулацијама, као адитив за заштиту од пожара у омотачима каблова, као секундарни пластификатори за поливинилхлорид (ПВЦ) и може се делимично заменити примарним пластификаторима као што су фталати и фосфатни естри.

Полиетиленски восак

Користите за повећање сјаја готовог производа. Побољшава изглед и термичка својства производа. Има нижу вискозност. Користи се као адитив за лепак, боју, гуму и термопластику за путне ознаке.

Калцијум Карбонат (калцит)

Пунило калцијум карбоната са ниском апсорпцијом уља смањује апсорпцију везива и трошкове производње.

Талк у праху

Користи се као пунило у производњи великог броја синтетичких гума, пластике и гуме. Даје материјалу текстуру.