Trade ind
  • Пратите Нас
  • Београд / Србија
  • info@trade-ind.co.rs

+381 64 563 5246

Полимеризација

Полимеризација

Полимеризација

Акрилна киселина

То је органска и јака киселина. Безбојна је и са јаким мирисом течне киселине на собној температури. Примарна сировина за производњу полимера.

Акриламид

Органско једињење, лако се може поларизовати на тачки топљења и под утицајем ултраљубичастих зрака. Не раствара се у хептану и бензену. Растворљив у води, етанолу, метанолу, диметил етру и ацетону. Без мириса, кристалне структуре и безбојан. Користи се као завршетак реакције у процесима полимеризације.

Поливинил алкохол

Синтетички полимер растворљив у води. Истовремено је хидрофилни и хидрофобни, па се користи као површински активно средство за неки процес. Отпоран на уља и раствараче. Беле боје, без мириса и укуса. Његов водени раствор је неутралан или кисео. Повећава флуидност и спречава пуцање површине производа, смањује време сушења површине. Широко се користи у производњи лепка. У међувремену, користи се за емулзијску полимеризацију у индустрији и пољопривреди.

НОНИЛФЕНОЛ (10/40)

Бледо жута течност, чиста једињења су безбојна. Растворљив у алкохолима. Користи се као површински активна супстанца у полимеризацији.